Харчування учнів у Херсонській загальноосвітній школі № 36 здійснюється у відповідності до статті 25 Закону України „Про освіту”, пункту 3 статті 22 Закону України „Про загальну середню освіту”, статті 5 Закону України “Про охорону дитинства”, статті 32 „Про місцеве самоврядування в Україні”, Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 „Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”, вимог Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу.
Організовано гаряче харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій, а також харчування учнів 5-11 класів за батьківські кошти.
Відповідальність за організацію харчування у школі було покладено на заступника директора з виховної роботи Гриб К.О.
У навчальному закладі працює їдальня, буфет, роздаткова. Здійснює харчування ТОВ «Сервіс-Гранд».
Стан матеріально-технічної бази харчоблоку та їдальні задовільний. За рахунок навчального закладу зроблено поточний ремонт обідньої зали.
Заклад забезпечен холодною проточною водою, на харчоблоці шкільної їдальні функціонує бойлер для подання гарячої проточної води. Забезпеченість їдальні кухонним посудом складає 100%.
Згідно зі статтею 5 Закону України „Про охорону дитинства” за бюджетні кошти, стовідсотково забезпечуються харчуванням учні 1-4 класів, а також відбувається пільгове харчування окремих категорій учнів: зокрема, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; учні батьки яких загинули, постраждали або брали участь в антитерористичній операції та забезпеченні її проведення; малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, для учнів 1-11 класів.
Організоване гаряче харчування за батьківські кошти для учнів груп
продовженого дня. Оформлено «Куточок харчування» з інформацією про користь правильного харчування та наказу по школі про організацію харчування.
Адміністрацією школи здійснюється контроль за наявністю в обідній залі щоденного меню, контрольної порції, книги відгуків та побажань. Батьки та учні школи оцінюють якість приготування страв на «відмінно» та «добре».
Проводиться постійна роз’яснювальна робота з учнями та їх батьками щодо необхідності гарячого харчування та профілактики гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь (загальношкільні збори, засідання батьківського комітету, години спілкування, тренінги та індивідуальні бесіди, анкетування, зустрічі з фахівцями лікарняних установ, розміщення інформації в обідній залі шкільної їдальні та на сайтах шкіл).
У навчальному закладі проведено заходи з вивчення інструктивних матеріалів з питань додержання вимог санітарного законодавства, профілактики спалахів гострих кишкових інфекцій, попередження харчових отруєнь, видані відповідні накази.
Видано відповідні накази з зазначеного питання, призначено відповідального за організацію харчування дітей з числа педагогічних працівників закладу, затверджено склад бракеражних комісій, організовано роботу комісії громадського контролю за якістю харчування, затверджені режим і графік харчування, відповідно карантинних обмежень, розподілено за класами місця в обідній залі відповідно до вимог щодо наповнюваності.
Затверджений графік харчування наведений нище.